Joe Perry gitárost sokkolta a hír, hogy Tyler közel negyven év után távozik a zenekarból, és ezt ráadásul egy online interjúban tudatta együttesével, írja a Telegraph. Perry szerint a zenekar csalódott, sokkolta őket Steven Tyler énekes dobbantása. Különösen a módja. "Steven kilépett. Egyszerűen én se tudok többet az egészről, mint ti. Két napja leszálltam a gépről és a neten ott várt az interjú, hogy Tyler kilép" - nyilatkozta Perry a Las Vegas Sunnak. - "Valójában már hosszú ideje csak árnyéka önmagának. Nyilván régóta tervezi, hogy kilép. De hogy ennyire tesz a haverjaira, hogy mindezt egy online interjú keretében vallja be! Viszlát később, srácok. Még mindig érdekel, mint ember, vagy az az ember, aki volt. De az emberek megváltoznak."

Perry szerint a viszonyuk igen feszült volt, amióta Tyler a legutóbbi koncertturnén leugrott a színpadról, vállát törte és emiatt el kellett halasztani a turnét, bár aztán befejezték a koncertsorozatot és ezek szerint legutoljára Abu Dhabiban játszottak a Forma1 nagydíjon.

"Az elmúlt néhány hónapban inkább nem akartam felkavarni a kedélyeket. Csak azt akartam, hogy csináljuk végig a turnét. Már nem is hívtuk el magunkkal, nem zavartuk, hagytuk a dolgokat. Aztán befejeztük a turnét, és ahogy mondtam, megjövök és ez a hír fogad a neten."

Perry azt állítja, hogy Tyler nem is beszél már velük, így megpróbálnak keresni valaki mást a helyére.

"Az Aerosmithben rengeteg energia van, olyan mint egy gőzmozdony. Nem akartam lefitymálni a negyven év barátságot, ami összeköt négyünket, hiszen együtt játszottunk végig. Most egyelőre próbáljuk, próbálom kitalálni, hogy milyen irányban mozduljon a zenekar. Ez nemcsak arról szól, hogy nehéz lesz őt helyettesíteni, de itt van négy pasas, akik ezer éve együtt játszanak, és most találnunk kell valakit, aki el tudja énekelni ezeket a dalokat, blama nélkül."

Tyler a Classic Rock magazinban vallotta be, hogy szólókarrierbe kezd, és elhagyja az Aerosmith-t, akikkel 1970 óta zenél együtt, és több mint száz millió eladott albumot produkált világszerte.