Bár már nem osztogat fitnesztanácsokat, a 71 éves Jane Fonda még mindig tudja a fiatalság receptjét: szerinte az aktív nemi élet az, adta hírül a Dailymail. A színésznő nemrégiben esett át gerincműtéten, ezek után a titán csípőprotézis mellett új térdeket is kapott. Fonda most azt állítja: soha nem volt ilyen aktív a szexuális élete. A színésznő saját bevallása szerint 30%-ban a jó géneknek, 30%-ban a jó szexnek és 30%-ban az egészséges és fitt életmódnak köszönheti, hogy még hetven után is jól néz ki, a maradék tíz százalékért pedig a plasztikai sebészeket magasztalja.

"71 éves vagyok, és nem érzem olyan jól magam a fájdalmaim miatt. Viszont sokkal boldogabb vagyok a jó szex miatt, valamint hogy már jobban megértem az élet nagy kérdéseit. Egyáltalán nem akarok újra fiatal lenni."

A színésznő, aki 1982-ben a legtöbb fitneszvideót adta el már nem képes annyit edzeni, mint szeretne, az operációja miatt, ettől függetlenül fejébe vette, hogy megmássza a Himaláját jövő októberben. "A gerincműtétem után most csak fűzővel tudok futni" - mondta a német Bild magazinnak. - "ezenkívül új térdeket valamint titán csípőprotézist kaptam, úgy érzem magam, mint egy két lábon járó pótalkatrészgyár. De mindenképp szükség volt a műtétre, mivel meg akarom mászni a Himaláját. 8000 méter magasságban muszáj, hogy a testem engedelmeskedjen.

Fonda most negyedszer tervez férjhez menni, választottja a 67 éves zenész producer, Richard Perry.