Gyerekkorában a tanárok gyakran bántották, megverték Susan Boyle-t,  a Britain's Got Talent tehetségkutatóban feltűnt és világhírnévre szert tett skót énekesnőt. A középkorú asszony a The Mirrornak adott interjújában azt is elmesélte, hogy a tanárok mellett iskolatársai is bántalmazták, és hogy egy születéskori agysérülése miatt tanulási nehézségekkel küzdött.

"Önök most egy olyan emberrel beszélnek, akit naponta vertek. 'Hát nem fogod be a szád Susan?!' - mondták, majd odasóztak" - mesélte az énekesnő, akinek születésekori oxigényhiányos állapot miatti agysérülése következtében tanulási nehézségei voltak gyerekként, de az iskolában nem törődtek ezzel. "Mindenki rohant előre, én meg lemaradtam" - emlékezett vissza. Szerinte ma már más a helyzet, mert a tanárok már meg akarják érteni a gyerekeket és együtt tanulnak velük.

Boyle élete legszörnyűbb szakaszának nevezte, amikor bántalmazták az iskolában. "Iszonyú, amikor valakinek hatalma van feletted és erőszakoskodik, és te nem tudod, hogyan szabadulj meg tőle".

Susan Boyle a brit tehetségkutatóban tűnt föl, a zsűri először megmosolyogta torzonborz külsejéért, ám amikor énekelni kezdett, felállva ünnepelte. Az addig macskájával élő, templomi önkéntesként foglalatoskodó Boyle egy pillanat alatt világhírű lett, első lemeze a jövő héten jelenik meg, de már az előrendelések alapján bestseller lett az Amazonon. (FH)