Holtan találták otthonában Evan Chandlert, a Michael Jacksont megrontással vádló fiú, Jordan Chandler édesapját – írja a Splash News a Jersey-i rendőrség információi alapján. „Evan Chandler testét november 5-én délután fél hatkor találtuk meg Jersey City-beli lakásában. Az esetet öngyilkosságnak nyilvánítottuk, mivel a teste mellett megtaláltuk a fegyvert, a halántékán pedig egy golyónyomot” – nyilatkozta a szóvivő, Stan Eason a RadarOnline-nak, hozzátéve: nem találtak búcsúlevelet, ellenben „súlyos betegségre utaló” gyógyszereket igen. A férfi holttestét egyébként úgy is fedezték fel, hogy orvosa kérte a rendőrséget, nézzenek utána, mivel nem jelent meg egy kezelésen.

A Jackson ártatlanságában végig reménykedő rajongók tehát egyelőre nem örvendezhetnek annak a verziónak, hogy Chandlerben esetleg épp most, 19 évvel a történtek után feltámadt volna a lelkiismeret-furdalás, amiért akkor ártatlanul vádolta meg az énekest pedofíliával, és emiatt lett öngyilkos. Vélhetően inkább egy gyógyíthatatlan betegség lehetett a motivációja, bár erről egyelőre nincsenek pontos hírek.

A fogorvosként dolgozó Evan Chandler 65 éves volt, amikor meghalt, 1993-ban ő jelentette fel az énekest azzal, hogy Jacko megrontotta az ő 13 éves fiát. Ebből az ügyből lett a hírhedt bírósági tárgyalás, ami végül peren kívüli megegyezéssel - és az ezzel járó tisztes összegű kifizetéssel -zárult, így a mai napig nem tudható, pontosan mi is történhetett Jacko és a Chandler-fiú közt. Ha egyáltalán történt bármi is: egyes vádak szerint a Chandler-fiút apja pénzéhségből biztatta fel, hogy vádolja meg az énekest.

Ezt a történetszálat folytatta az a kamuhír is, ami az énekes idén júniusi halála után reppent fel, és ami szerint a fiú a halálhírtől megtörve bevallotta volna, Jacko ártatlan volt, és ő csak az apja kedvéért hazudta, amit. Mint később kiderült, a hír kacsa, Jordan Chandler természetesen nem vallott be semmit, és nyilván esze ágában se volna: az azóta már felnőtt férfi boldogan él a Jackson-perből kinyert milliókból, és életében egy percet se dolgozott még.