Csak egy órával azután riasztotta Michael Jacksonhoz a mentőket a popsztár orvosa, hogy megállapította, hogy az énekes nem lélegzik. Ráadásul ezután órákig nem volt elérhető, noha információt adhatott volna arról, milyen gyógyszert adott be Jacksonnak - derült ki egy pénteken nyilvánosságra hozott hatósági jelentésből.

A dokumentum további részleteket tár fel arról, hogy mi történt a popsztár a Los Angeles-i lakásában június 25-én, azaz halála idején. A jelentésből kiderül, hogy Jackson személyi orvosa, Conrad Murray napokkal az énekes halála után úgy nyilatkozott a rendőrségen, hogy csak azután adta be a végzetesnek bizonyult Propofolt, hogy több más gyógyszert kipróbált, hogy elaltassa páciensét. Mivel azonban ez nem sikerült, végül engedett Jackson "könyörgésének", és beadta neki az erős altatót.

Az orvos szerint az énekes szíve húsz perccel később állt meg, épp akkor, amikor ő maga a fürdőszobában tartózkodott. Ám miután észrevetette, hogy Jackson nem lélegzik, még akkor sem hívott segítséget, több mint egy órán keresztül. Murray végül 12:22-kor hívta ki a mentőket, ám mobiltelefonjából kiderült, hogy 11:18 és 12:05 között - azaz amikor bevallása szerint megpróbálta újraéleszteni a sztárt - három telefonhívást is lebonyolított. Erről azonban nem számolt be a rendőrségen. A hatóságok azt nem hozták nyilvánosságra, hogy kiket hívott az orvos a mentők helyett.

Conrad Murray ellen egyelőre nem emeltek vádat Michael Jackson meggyilkolása miatt, ám a nyilvánosságra hozott jelentés szerint a rendőrség a magatartása miatt gyanúsítottként kezeli őt. Az orvos ugyanis a kései segítséghívás és az információk visszatartása mellett eltűnt azután, hogy átadta a mentősöknek a sztár ellátását, és sem az orvosok, sem a rendőrség emberei nem tudták elérni őt órákon keresztül. (FH)