Az amerikai Lincoln Egyetem hallgatói tiltakoznak az ellen az új előírás ellen, amely szerint a túlsúlyos diákok nem kaphatnak diplomát. A Pennsylvania állambeli Oxfordban működő egyetem vezetése a közelmúltban úgy döntött: a legkövérebb hallgatóknak le kell fogyniuk, hogy átvehessék diplomájukat. Az új szabályozás értelmében a 30-asnál nagyobb testtömegindexű diákoknak tornaórákra kell járniuk. (Ez 165 centiméteres ember esetében ez 82 kilogramm feletti testsúlyt jelent.)

Több mint két tucat kövér hallgató nem kaphatja meg az egyetem befejezését igazoló okmányt. A diákok tiltakoznak. "Mi értelme van ennek, mi köze a testtömegindexemnek az egyetemi teljesítményemhez?" - fogalmazta meg  a leggyakoribb kérdést az első éves Dionard Henderson.

A Lincoln Egyetem vezetése arra hivatkozik, hogy 2006-ban a kövér diákok számára kötelezővé tették az egy szemeszterig tartó "Jó kondíció az életért" programot azzal a céllal, hogy a túlsúlyos hallgatók figyelmet fordítsanak a testmozgásra, étkezésükre és megismerjék a kövérséggel járó egészségügyi kockázatokat. A diákokon kívül az egyetemi professzorok egy része sem ért egyet a rendelkezéssel, nincsenek meggyőződve arról, hogy a felsőoktatási intézménynek joga lenne megtagadni kövérségi alapon a diplomát. (MTI)