Soha ennyien nem vettek debütáló nagylemezből annyit Nagy-Britanniában, mint Susan Boyle albumából - derül ki a vasárnap este nyilvánosságra hozott adatokból. A skót "aranytorkú aggszűz" I Dreamed a Dream (Álmodtam egy álmot) című nagylemezéből egy hét alatt ugyanis több mint 410 ezer példány kelt el a szigetországban, így a brit albumlistán rögtön az első helyen nyitott.

A 48 éves Susan Boyle-ra a Britain's Got Talent - a Csillag Születik brit változata - című tehetségkutató műsorban figyeltek fel még tavasszal, de nagy meglepetésre nem ő, hanem a Diversity nevű utcai tánccsapat nyerte a tévéműsor döntőjét. Boyle ezután bekerült egy magánklinikára kimerültség miatt, majd amikor jobban lett, elkészítette első albumát. A nagylemez első heti eredményével a brit albumlista történetében minden idők legnagyobb példányszámban elkelt debütáló albuma lett: a rangsor első további négy helyezettjének - többek közt a JLS fiúbanda, a Queen vagy a Black Eyed Peas - nagylemezeiből nem kelt el annyi összesen, mint Boyle-éból.

Boyle még vasárnap este nyilvánosságra hozott egy közleményt, amelyben az eladási eredményt fantasztikusnak nevezte. Szóvivője szerint valószínűleg az amerikai albumlistát is vezeti majd, így a tengerentúlon olyan sztárok eladási adatait pipálja majd le, mint Rihanna, Lady Gaga és 50 Cent. Boyle albuma egyébként már beállított egy rekordot: soha ennyien nem rendeltek elő nagylemezt a világ legnagyobb internetes áruházában, az amazon.com-on, mint a skót énekesnő esetében. Susan Boyle kislemeze, a Wild Horses (Vadlovak) című Rolling Stones-feldolgozás felkerült a brit slágerlistára is: ott a kilencedik helyen nyitott - írta a Független Hírügynökség.