Egy arabul beszélő férfi cipőjével kedden megdobta azt az iraki újságírót, aki egy évvel korábban George Bush akkori amerikai elnökre hajította lábbelijét. A cipődobással sok ember szemében hőssé vált Muntazer al-Zaidit egy párizsi sajtótájékoztatón érte utol végzete. Az arabul beszélő keddi támadó száműzetésben élő iraki újságíróként mutatkozott be a sajtótájékoztatón. Előbb egy rövid beszédet mondott, amelyben azzal vádolta meg al-Zaidit, hogy diktatúrának dolgozik, majd "itt egy másik cipő neked" felkiáltással feléje hajította cipőjét. Al-Zaidi annak idején így csinálta:

Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint al-Zaidinek Bushhoz hasonló ügyességgel sikerült elhajolnia "keményen dobott" cipő elől, és a lábbeli a hangfalak mögötti függönynek csapódott. A cipőt elhajító férfire al-Zaidi testvére ugrott rá, felpofozta, és kisebb dulakodás történt.

Al-Zaidi 2008 decemberében dobta meg cipőivel a búcsúlátogatáson Bagdadban tartózkodó George Bush akkori amerikai elnököt egy sajtótájékoztatón. Bush akkor sokak által dicsért reflexszel tért ki a feléje szálló cipők elől. A számos arab országban hősnek tartott Zaidi eredetileg három év börtönt kapott tettéért, de a fellebbezése nyomán egy évre csökkentették büntetését, ám végül jó magaviselete miatt nyolc hónap után, szeptemberben szabadult. (FH)