Az már korábban kiderült, hogy Sir Anthony Hopkins nem rossz zeneszerző – két szimfóniát írt eddig –, most pedig azzal lepte meg angol rajongóit, hogy festőként is bemutatkozik. Három éve egy kaliforniai galéria hatezer dollárért adta el első festménysorozatát, azóta újabb ötven Hopkins-mű született, ezeket Londonban és Edinburgh-ban mutatják be, és remélhetőleg szintén vevőre találnak majd.

"Sok bonyolult, összetett karaktert játszott már, és bizony ő maga sem egysíkú ember" – jellemzi az Oscar-díjas sztárt Jonathan Pole, a kiállítások szervezője. "Palettakéssel vastag festékdarabokat visz fel a vászonra gyors, vad mozdulatokkal, így vibráló, színekben gazdag alkotások születnek. Sir Hopkins a festést ugyanolyan komolyan veszi, mint a színészetet, korunk egyik legjobb autodidakta képzőművésze válhat belőle!" - méltatja a technikát és tehetséget.

Nem Hopkins az egyetlen a filmszakmában, aki reneszánsz emberi vonásokat mutat, legutóbb Dennis Hopper állította ki festményeit az orosz Ermitázsban, Michael Madsen pedig elismert költői életművet mondhat magáénak a filmszerepek mellett. (UIP-Dunafilm - Velvet)