Nehéz idők jöttek el a pornóipar számára, amelyre eddig azt mondták, hogy mentes a recessziótól, és mindig halad a technikai fejlődéssel. - közölte vasárnap az amerikai média. A technológiai hírekkel jelentkező tomshardware.com szerint az interneten a World of Warcraft számítógépes játék fenyegeti a pornót, elszívva tőle a profitot.

A Daily Beast nevű online hír- és véleményoldal szerint az ilyen játékok az okai annak, hogy a profit-orientált pornóipar már haldoklik, mivel szakértők szerint mindkettő a szórakozás két változata a két terület azonos célközönségének.

Az egyik szakmabeli informátor, akit Aiden-nek neveznek, azt mondta, hogy a videójátékok igazi versenytársai a pornónak, amelyen a rajongók csak élvezkednek, a játékokkal viszont tartalmasabb tevékenységet is folytathatnak. Aiden menedzseli felesége, Belladonna pornóoldalát, és maga is rengeteg időt tölt a játékokkal, ezért - mint mondja - meg tudja érteni a tendenciát.

A pornóipar legendájának tartott Ron Jeremy egyszerűen fejezte ki magát. "Gyűlölöm az internetet" - mondta az 56 éves, egykori csődör, akinek a beceneve: "sündisznó, és akit a humorérzéke miatt a pornóipar bohócának is neveztek. Az egykor kétezer pornófilmet készítő Jeremy kifakadásának világos oka van, amire ő maga is rávilágít: " Manapság ingyen tudják letölteni és megosztani egymással a filmeket, a pornót is az emberek, akkor pedig miért vennék meg?" (FH)