Évek óta húzódik a Viszkis rabló néven elhíresült Ambrus Attila történetét feldolgozó film elkészülte, de április 12-én elkezdik a forgatást - értesült a Blikk. Dobray György rendező még 2004-ben szerződött le a 17 éves börtönbüntetését töltő Ambrussal a filmjogokra, de a munkát anyagi-szervezési okokra hivatkozva azóta sem sikerült elkezdeni. Ambrus emiatt egy időben már a szerződésbontáson gondolkozott, de a jelek szerint most mégis sikerült megállapodniuk Dobrayval, bár a bankrabló számára ez szinte mindegy is, mert a filmből bejövő pénzt nyomban el is perelhetik tőle: a lap szerint az egyik hazai pénzintézet például 200 milliós kártérítést akar kapni. Ambrus azért teljesen rosszul nem jön ki a dologból, Dobray a fillmjogokért cserébe kifizette neki a főiskolai tanulmányait: az egykori hokijátékos levelezőn végezte el a dunaújvárosi főiskola kommunikációs szakát.

Dobray korábban azt is beharangozta, hogy filmjében Nagy Zsolt alakítja majd a főszerepet, de most azt állítja, nemzetközi partnerekkel működik együtt, a kész művet pedig világszerte forgalmaznák, ezért a Viszkist is egy "neves angol színész" játssza majd.

A Viszkis története Hollywoodba is eljutott, 2005-ös pletykák szerint maga Johnny Depp szerette volna megfilmesíteni - a főszerepben önmagával - Julia Rubinstein könyvét Ambrusról. Erről a Viszkis-filmről azóta se hallani, bár Depp azóta már játszott bankrablót, Dillingert a Közellenségben.