400 és 600 ezres alapgázsiról indul a Hal a tortánban és a Vacsoracsatában főzőcskéző hírességek gázsija, de ez akár a duplájára is felszaladhat - állítja a Vasárnapi Blikk, aki egy "neve ellhallgatását kérő informátor" által tudta meg mindezeket. A névtelen hírességet állítólag mindkét műsortól megkeresték már, de egyiket se vállalta, "nem mintha problémám lenne a műsorokkal, egyszerűen az időm nem engedte" - szögezte le. Állítása szerint a öt estére szóló árat "fel lehet tornázni súlyos százezrekkel, és volt olyan Kossuth-díjas színművész, aki kerek perec egymilliót kért, és megkapta". A lap Koncz Gábort, Hernádi Juditot és Gesztesi Károlyt említi, mint a vélhetően legdrágább szereplőket: Koncz a Hal a tortánban, Hernádi a Vacsoracsatában kamatoztatta színművészi pályafutását. Gesztesiről viszont korábban a Blikk már megírta, hogy félmilliót kapott a Hal a tortánbanért, ami a fentiek alapján szimpla alapgázsi.

A lap másik megszólalója szintén nem közli a nevét, de ő legalább szerepelt az egyik műsorban "a poén kedvéért". Ő azt állítja, neki pár százezret kínáltak, ő meg nem alkudozott, mert az nem szokása. Magára a vacsorához szükséges bevásárlásra egyébként a gázsin felül is kapott pénzt, 30 ezer volt a keret, ezen felül csak saját zsebből költhetett - tette még hozzá.

A két kereskedelmi tévé részéről sem Koltay Tamás, a Tv2 PR-vezetője, sem Rényi Ádám, az RTL Klub kommunikációs igazgatója nem erősítette meg a lap információit, mindketten üzleti titokra hivatkoztak.