A Terry Black örökbefogadási ügyéből ismert Danika szülei ismét bíróság elé állnak szerdán, emberkereskedelem vádjával - írta a Független Hírügynökség. A vádiratában a kisfiú szüleit, az egyik nagymamát és az örökbefogadó házaspárt emberkereskedelem bűntettével vádolják.

A pár 1998 óta él élettársi kapcsolatban. Első közös gyermekük Erika 1999 májusában született, de a vád szerint már róla sem gondoskodtak. Így a lány a nagymamához került, aki gyámjaként nevelte. Ezek után a nagymama ellenezte, hogy második gyermeküket is megtartsák a fiatalok, ezért elhatározta: vevőt keres a születendő gyermeknek. Így jutott el egy házaspárhoz, nekik nem lehetett saját gyerekük. Ők a vád szerint egymillió forintot fizettek azért, hogy a 2000 májusában megszületett Ádámot örökbe fogadhassák. Ezután született 2001 szeptemberében Dániel, vagyis a Terry Black által örökbe fogadott Danika. 2002 szeptemberében pedig egy Tamás nevű fiú született, őt a vád szerint egy Opel Kadett gépkocsiért cserébe adták örökbe.

A két örökbefogadott gyerek ügyében 2008. november 21-én született elsőfokú ítélet. A Fővárosi Bíróság a két szülőt, a nagymamát és az örökbefogadó házaspárt bűnösnek találta emberkereskedelem bűntettében, és 1 évtől 2 év nyolc hónapig terjedő szabadságvesztésre ítélte őket. A Fővárosi Ítélőtábla 2009 októberében ezt az elsőfokú ítéletet megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte és a Fővárosi Bíróságot új eljárás lefolytatására utasította. Ebben az új eljárásban szerdán kezdi tárgyalni az emberkereskedelmi ügyet a Fővárosi Bíróságon.