Öt év börtönbüntetésre ítélték Michael Douglas fiát kábítószer-kereskedelem miatt New Yorkban kedden. Apja szerint egy elvonókúra jobban hasznára válna gyermekének, mint az elzárás.

Cameron Douglast még augusztusban tartóztatták le egy New York-i szállodában, miután nagy mennyiségű metamfetamint találtak nála. Az ügyészség szerint a 32 éves férfi nemcsak fogyasztotta, hanem árulta is a drogot. Az erről szóló bizonyítékokat megalapozottnak találta a bíróság, és öt évre ítélte Cameron Douglast, aki szabadulása után további öt évig felügyelet alá is kerül. Ezenfelül 25 ezer dollár bírság megfizetésére kötelezte, és 450 óra közmunkára ítélte őt a manhattani bíróság. A férfinak nem ez volt az első ilyen ügye: 1999-ben és 2007-ben már volt büntetve kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

A keddi ítélethirdetéskor megjelent a bíróságon Michael Douglas, és Cameron anyja, Diandra is. A sztár korábban feleségével, Catherine Zeta-Jones-szal és más hírességekkel együtt levélben fordult a bírósághoz, amelyben azt írták, hogy Cameronnak inkább elvonókúrára lenne szüksége, nem pedig börtönre. (FH)