Olivier Vandevalle 1977-ben, 14 évesen családjával Anglia déli partjainál vitorlázott, amikor egy borosüveget dobott a tengerbe egy üzenettel. A belga kisfiú palackpostáját 33 évvel később találta meg a Dorset megyei Swanage-ben Lorraine Yates, aki - bár postai cím is volt a palackpostában - úgy döntött, levelezgetés helyett korszerűbb úton válaszol rá: megkereste Vandevalle-t a Facebookon - írja a Daily Mail.

A ma már 47 éves ostendei családapa nagyon meglepődött: "Olyan rég történt ez az egész, hogy amikor először üzenetet küldött, arra gondoltam: 'ez nem én voltam'. De aztán eszembe jutott. [...] A palackposta olyan dolog, amit minden gyerek kipróbál. Nem mintha valaha is választ várna rá, egyszerűen csak a titokzatossága vonzó. Hogy sose tudhatod, hol köt ki a palackod".

A palackban írott levélben Vandevalle úgy mutatkozott be: "14 éves fiú vagyok, Belgiumban van a házunk. Nem tudom, hogy diák vagy-e, férfi, vagy nő. Én most egy 18 méteres vitorláson vagyok, Tamaris a neve. Most hagytuk el Portlandet Anglia déli partjainál. Ma reggel indultunk". A férfinek azóta két fia van, 16 és 20 évesek, és már mindketten írtak palakcpostát. "De olyan bénák, hogy nem írtak bele válaszcímet, úgyhogy az esély, hogy valaha is választ kapnak rá, kábé nulla" - véli Vandevalle, bár őt se a címe alapján találták meg.