Olasz hatóságok elfogatóparancsot adtak ki Keleti Györgyi ellen, múlt csütörtökön Budapesten őrizetbe is vették, de mivel a modell ellen itthon is eljárás folyik, a kiadatási kérelmet elutasították. A vádirat szerint a volt honvédelmi miniszter, Keleti György kisebbik lánya 2006 novemberétől másfél éven keresztül különböző olasz városokban segített olyan lányoknak lakást bérelni, akik szexmunkásként férfiakat fogadtak az ingatlanban.

Dr. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Borsnak elmondta, a modell olasz nyelvű szexhirdetési oldalakra segített hirdetéseket feltenni, amiért közvetítői díjat kapott. Dr. Skoda leszögezte, hogy komoly tanúvallomások és okirati bizonyítékokkal adták át a vádemelési javaslatot. Az ilyen jellegű bűncselekményekért itthon három, Olaszországban hét év szabadságvesztés is járhat. Keleti ügyvédje mindeközben hangsúlyozta védence ártatlanságát, de hogy a vádirat milyen bizonyítékokra és tényekre alapoz, azt ő sem árulta el a lapnak.

Keleti neve nem először merül fel a prostitúcióval kapcsolatban: 2008-ban nyilvánosságra került egy videofelvétel, amin a modell száz eurót kér el egy együttlétért. A volt honvédelmi miniszter lánya akkor nem tagadott, ám beperelte a felvételeket nyilvánosságra hozó lapot.