Idén lehet, hogy sokkal nehezebb lesz kitalálnunk, kik visznek haza Viva Comet-gömböt, mert csak egy kategóriában dönt szakmai zsűri, a többinél a közönségre hagyatkoznak. A sajtótájékoztatón megjelent zenészek közül gyakorlatilag csak Tóth Gabi nem kapott jelölést, emiatt vagy valami más okból kifolyólag, hirtelen, állítólag könnyes szemmel távozott az eseményről. Barátja, Nagy Roland szerint azért, mert megbeszélésre kellett sietnie.

Most június 17-én 10. alkalommal öt kategóriában adják át díjat, az este sztárfellépője pedig nem más lesz, mint Cascada. A legjobb férfi előadó címért a folyton jelölt Ákos is indul és persze Fekete Dávid, Király Viktor, LL Junior, és SP. A legjobb női előadó jelöltjei pedig nem mások, mint Barbee, Bartók Eszter, Hien, Lola, Noémi Virág.

Nézzen jelölteket!

A legjobb új előadó jelöltjei közt már érdekesebbek is vannak, például az InterYou nevű zenekar és a Mon Cheri – ilyen névvel szigorúan 2010-ből – Adri, BNF és a Stereo 2.0 . A legjobb együttes címért most az Anti Fitness Club, a jelölésduplázó BNF, az IdiotSide, Josh és Jutta, illetve a Unique verseng. Azt hittük, iszonyatosan érdekes videoklipek közt kell majd évődnie egymással a zsűrinek, de a felhozatal nem erre enged következtetni. Hien – Túl szép (rendező: Bajkov Valentin, Nánási Pál)  Noémi Virág – Melletted ébredek (rendező: Dömök Gábor)  SP – Kép maradsz (rendező: Éder Krisztián, Derzsy András) Symbien feat. Lola – Callin' (rendező: Sztevanovity Krisztián) Zséda – Ajtók mögött (rendező: Tóth Gergely).