Daróczi Dávid édesapja továbbra sem hiszi, hogy fia öngyilkos lett, és azt mondta, ha kiderül, ki a felelős a haláláért, késsel ront az illetőre, írja a Bors. Choli Daróczi József ugyan még nem bízott meg magánnyomozót, állítja, nem lehetett öngyilkos a fia, és sem a hatóságok, sem az egyik napilapban megszólaló magánnyomozó, aki szerint Liptai Claudia és Daróczi ismeretsége PR-kapcsolatnak indult, nem foglalkozott minden részlettel.

„Miért nem beszélt a szomszédokkal, akik azt állítják, hogy azon az estén buli volt nála? Hogy akaszthatta fel magát a fiam egy több méter magasan futó csőre, amit székre állva sem lehet elérni? Miért hagyott az asztalon gyógyszereket? Miért volt bekapcsolva a laptopja? – sorolta kérdéseit, majd kijelentette, ha lezárul a közigazgatási eljárás, feljelentést tesz, hogy megtekinthesse többek közt Liptai Claudia vallomását.

Choli Daróczi József szerint elképzelhető, hogy zsarolás áll fia halálának hátterében, és Daróczi dávid esetleg tényleg emiatt menekülhetett öngyilkosságba. „Ez megmagyarázná, hogy a fiamnak miért nem volt pénze. Amennyiben a zsarolóról tudott a Miniszterelnöki Hivatal is, miért nem tettek semmit? Miért nincs ennek nyoma? Akkor is gyilkosságnak tartom a fiam halálát, ha olyan helyzetbe hozták, hogy ez volt számára az egyetlen kiút. Ha valóban megzsarolták, és kiderül, hogy ki volt az, én leszúrom. Nekem megéri, számomra már olyan mindegy, hogy a börtönben halok-e meg vagy ágyban, párnák között” – nyilatkozta a gyászoló családfő.