Az 51 éves énekesnőt felháborította a malawi bíróság néhány nappal ezelőtti döntése, melynek értelmében 14 év börtönbüntetést kell letöltenie két férfinak, akikről kiderült, hogy homoszexuálisok. Madonna ezért most ismerőseinek küldött levelében és hivatalos honlapján arra kér mindenkit, álljanak mellé, és küzdjenek vele a szerelem szabadságáért - hívta fel a Velvet figyelmét Madonna akciójára Steiner Kristóf.

"Meg vagyok döbbenve, és rendkívül szomorúnak tartom a malawi bíróság döntését. Hiszek  benne, hogy egyenlő jogok illetnek minden embert, és ezt nem befolyásolhatják nemi, faji, vallási kérdések, ahogy a bőrszín és a szexuális irányultság sem. Ezen a héten Malawi óriásit lépett hátra. A világ tele van fájdalommal és szenvedéssel, éppen ezért  támogatnunk kell azt az alapvető emberi jogot, hogy szerethessünk, és szeretve lehessünk.

Nem fogok hátradőlni, és tétlenül nézni, hogy két embert 14 év kényszermunkára ítéltek egyszerűen azért, mert szeretik egymást. Remélem, ott lesz a neved az enyém mellett, és a barátaidat, rokonaidat is meggyőzöd, hogy támogassanak minket" - írja Madonna levelében.