eyevine1758325

Helyi idő szerint péntek koradélután meghalt Gary Coleman, írja a Huffington Post. A 42 éves színész gyerekként vált híressé a Diff'rent Strokes című sorozattal. Colemant szerdán szállították a Salt Lake City-től nem messze lévő paysoni kórházba, miután otthonában elesett. Csütörtökön átszállították a provói regionális egészségügyi központba. Állapota ekkor már kritikus volt, családja közlése szerint koponyaűri vérzés lépett fel nála, és az orvosok már nem tudták megmenteni.

Coleman 8 éves korától, 1976-tól 1986-ig szerepelt a Diff'rent Storkes című sorozatban, karaktere annyira népszerű volt, hogy a sorozatért epizódonként 100 ezer dollárt kapott. 1993-ban beperelte szüleit, miután szüleinek, ügyvédjeinek és egyéb embereinek köszönhetően keresetének csupán a negyede maradt meg, tőlük 1,3 millió dollárt szerzett vissza. Anyagi helyzete azonban hosszú évek óta romokban hever, már 1999-ben csődöt jelentett.

A színész gyerekkora óta vesebetegségben szenvedett, ennek köszönhetően mindössze 142 cm magasra nőtt. Átesett két transzplantáción, és naponta dialízisra volt szüksége.