Mégsem a mexikói származású Guillermo del Toro rendezi a Gyűrűk Ura előzményének számító "A hobbit" című flmet. Ezt maga del Toro közölte egy rajongói weboldallal hétfőn. Az Oscar-díjra jelölt rendező a forgatás elcsúszása, és más kötelezettségei miatt volt kénytelen otthagyni a filmet.Del Toro, a "The One Ring" című weboldalnak nyilatkozva "élete legnehezebb döntésének" nevezte a rendezői szék elhagyását.

A mexikói rendező közölte: "mélyen sajnálja", de kénytelen otthagyni a filmeket. A kétrészes film producere, a Gyűrűk Ura trilogiát rendező Peter Jackson közölte, hogy szomorú a mexikói filmes távozása miatt, de megérti, hogy nem tudta vállalni az elhúzódó forgatást. "A lényeg, hogy Guillermo úgy érezte, hogy nem tud hat éven át Új-Zélandon élni, és csak a Hobbiton dolgozni, amikor eredetileg csak hároméves munkáról volt szó". Jackson elmondta, hogy a producerek a héten tartanak megbeszéléseket a rendezőváltásról.

Az új-zélandi filmes szerint nem fog nagy zavarokat okoznia ez előkészületekben del Toro távozása. Jackson elmondta, hogy az elkövetkező hónapokban folytatni fogja a forgatókönyv írását. A filmeket J.R.R. Tolkien azonos című regénye (korábbi magyar fordításban: A babó) alapján készítik. A brit író "A Gyűrűk Ura" című trilógiájából készült filmek összesen 17 Oscar-díjat nyertek