Orrba vágta a nagy fehér cápát a fiatal ausztrál férfi, miután a ragadozó elkapta szörfözés közben Ausztrália egyik partvidékénél - írta a Független Hírügynökség. A férfinak sikerült visszakapaszkodnia a deszkájára, majd egy hullám segítségével elmenekülnie.

Szemtanúk szerint Michael Bedfordot leborította a deszkáról a cápa, amely ezután elúszott, majd visszatért, és elkapta a férfi egyik lábát. A szörfös azonban nem esett kétségbe, és hatalmas ökölcsapást mért az állat orrára, majd a deszkával kijutott a partra, ahol a barátai elszorították a vérzést a lábán. "Egy jó nagyot sózott oda Michael, ahogy elmesélte, de ismerve őt, nem csodálkozom ezen. Rettenetes lehetett, de túl van rajta, és igazán szerencsének mondhatja magát" - mesélte az egyik szemtanú, Lee Cummuskey az ABC ausztrál csatornának. Michael Bedfordot megoperálták, és orvosai szerint stabil az állapota.

Az ausztrál partvidékeknél szörfözőket számos cápatámadás éri évente. Amióta feljegyezéseket kezdtek vezetni a múlt században ezekről, 194 olyan esetről tudnak, amelyben meghalt egy megtámadott szörfös. Állatszakértők szerint a cápák vagy összetévesztik a deszkás embert egy fókával vagy azért ragadják meg, hogy megtudják, micsoda, kezük ugyanis nincs, és a fogaik a fő érzékszerveik.