A válási hercehurcának és az örökség körüli vitának köszönhetően Dennis Hopper legfiatalabb lánya, Galen Grier Hopper nem vehetett részt apja múlt heti temetésén, írja a Popeater. „Ez a dolog, ez egyszerűen tragikus. Egy hétéves lány elveszítette édesapját, és még csak a temetésére sem mehet el” – nyilatkozta a család egyik barátja névtelenül.

A Hopper-család ügyvédje levélben értesítette Hopper jelenlegi feleségét – halála előtt nem zárult le a válás -, hogy a Taosban megrendezett szertartáson nem jelenhet meg, mivel Dennis Hoppernek ez volt a kifejezett kérése. A levél szerint a kislány egy dadával odarepülhetett volna a temetésre, de az értesítés pár órával a szertartás előtt érkezett, és Duffy nem engedte el a lányát, mivel az ember nem küldi el a lányát egyedül az apja temetésére.

A TMZ időközben nyilvánosságra hozta a színész boncolási jegyzőkönyvét, melyből kiderült, májelégtelenség és a rák okozta a színészlegenda halálát. A papírok szerint Hopper három napja szenvedett májelégtelenségben, és kilenc éve diagnosztizálták nála a rákot.