Angelina Jolie a Vanity Fair augusztusi címlaplánya, a lapnak adott interjúban pedig először mesél arról, amit pletykalapok már korábban is pedzegettek: hogy négyéves kislánya fiúként tekint magára. "Shiloh fiú akar lenni. Le kellett vágjuk a haját, és fiúholmikban szeret járni. Úgy érzi, a bátyjai közé tartozik" - mondta el a színésznő, hozzátéve, a család még egy saját divat-szakkifejezést is alkotott lányuk viselkedésére: "Szerintünk ő Montenegro-stílusban öltözik: mint valami kis hapsi. Ott öltöznek így. Szeret mackót viselni, meg hagyományos fiúruhákat".

Jolie ugyanakkor nem aggódik lánya miatt, úgy érzi, kreatív és vidám gyerek, és egykori önmagára emlékezteti: "Hihetetlen humora van, a legviccesebb, legjátékosabb személyiség, akivel valaha is találkoztam. Mindig produkálja magát, és be nem áll a szája, már most kész előadóművész. Én is mindig jelmezekben parádéztam gyerekként" - von párhuzamot.

A színésznő az interjúban természetesen többi gyerekére is részletesen kitér: legidősebb örökbefogadott fia, Maddox például "rendkívül okos, ami genetikailag egyáltalán nem az én érdemem", jó tanuló, kedvence a történelem, és felnőttként író akar lenni, vagy körbeutazni a világot és mindent felfedezni. Ötéves örökbefogadott lányának, Zaharának "nagyon jó hangja van, és igazán elegáns, választékos". Az ikrek, Knox és Vivienne "a klasszikus fiú és lány: [Vivienne] már most nagyon nőies, [Knox] pedig igazi kis pasi".

Jolie arra is kitért, hogy a bulvárlapok sorozatos gyanúsítgatásai ellenére nem, nem terhesé, és nem, nem terveznek összeházasodni Brad Pittel. Nem mintha elleneznék az intézményt, csak "már olyan, mintha házasok volnánk. És hat gyerek úgyis nagyobb elkötelezettséget jelent egymás iránt, mint egy esküvő. Ez egy életre szól". A gyerekszám további növelésében pedig azért bizonytalan, mert bár nem zárja ki, azt sem akarja, hogy esetleg ne jusson minden gyerekére elegendő ideje. Végezetül ismét belengette, amit már korábban is, hogy családja miatt akár karrierjét is feladná: "Nem ez a legfontosabb dolog az életemben. Szórakoztató munka, egyfajta luxus. De nem hinném, hogy már sokáig csinálom" .