A frissen elítélt színésznő barátait iszonyúan aggasztja, hogyan fogja kibírni szerettük az ítélet szerinti 90 napból azt a mindössze 23-at, amit ténylegesen le is kell majd töltenie a Lynwood női fegyházban (ahol annak idején Paris Hilton is ült). A haverok nem is igazán a pszichés hatásoktól féltik, hanem az elvonási tünetektől. Mármint a legálisan még vállalható függőségek elvonási tüneteitől: Lohan ugyanis a hivatalos álláspont szerint már nem iszik, természetesen a drogfüggősége is csak múltidő, és bárki is pletykál bármit mindenféle gyógyszerekről, az nem igaz.

A TMZ-nek nyilatkozó barátok szerint azonban a színésznő úgy füstöl, mint a gyárkémény, napi adagja két doboz cigi, márpedig a Lynwoodban zéró toleranciával viseltetnek a dohányzás iránt. "Az első, ahogy reggel felébred, hogy rágyújt. Komolyan aggódom érte, szerintem évek óta nem volt egy napja, hogy ne dohányzott volna. Ez nem olyasmi, amit egyik napról a másikra abba lehet hagyni, ez egy súlyos állapot" - aggódott egy barát a hírportálnak.

A színésznőnek július 20-án kell bevonulnia a büntetésvégrehajtó intézetbe, hacsak új ügyvédje, Stuart V. Goldberg nem talál kibúvót a számára. Goldberg egyébként egész friss szereplő a szappanoperában, ő vette át a színésznő ügyét, miután korábbi ügyvédje, Shawn Chapman Holley pénteken visszaadta a megbízását. Az új seprű azzal kezdte, hogy kijelentette: "Nem fogjuk hagyni, hogy folyamatosan szurkálják [Lohant], mint valami tűpárnát, ezentúl elébük megyünk!", úgyhogy nyilván sokat fogunk hallani még róla.