Kedd este hét és nyolc óra között hatalmas fehőszakadás volt a Borsod megyei Rakacaszenden. Lukács Lászlóné, a mintegy négyszáz lelkes település független polgármestere a Független Hírügynökséggel azt közölte: még nem tudják, milyen károkat okozott a nagy mennyiségű eső, mert az csak akkor látszik majd, ha levonul a víz az utakról.A helybelieket az is aggasztja, hogy a Rakaca-patak vízszintje folyamatosan emelkedik.

A viharok után most egyre szárazabb léghullámok érkeznek az ország fölé. Az országos tiszti főorvos az előrejelzések és az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai elemzése alapján II. fokú hőségriasztást rendelt el július 21-e és 24-e között.

Az előrejelzés szerint szerdától nyugat felől egyre szárazabb léghullámok érkeznek Magyarország fölé, így már egyre kevesebb helyen várható zápor, zivatar. Csütörtökön, pénteken alapvetően napos, száraz idő valószínű. Szombatra nagy valószínűséggel egy hidegfront érheti el az északnyugati megyéket, amely hétvégén várhatóan áthalad az országon, záporokat, zivatarokat és lehűlést okozva. A lehűlés mértéke azonban bizonytalan az eddigi adatok alapján – írja a Független Hírügynökség.