A Fókusz információi szerint a 73 éves színészhez szívpanaszai miatt kellett mentőt hívni, de végül nem szállították kórházba. Egyelőre a szobájában tartják megfigyelés alatt, és amennyiben állapota romlik, természetesen kórházba viszik.

Az első, délutáni tájékoztatás szerint rosszul lett, és mentő vitte kórházba a hetek óta Magyarországon forgató színészt. Az Országos Mentőszolgálat akkor megerősítette, hogy egy férfit valóban elszállítottak a fóti telepről rosszullét miatt, és az Állami Egészségügyi Központba vitték.

A Velvet megkeresésére negyed hatkor nem tudtak információval szolgálni, a TV2 hírműsorának élőben jelentkező tudósítója később viszont arról számolt be, hogy a színészt várhatóan mégsem Állami Egészségügyi Központba viszik.Ezt később az intézmény is megerősítette a Független Hírügynökségnek. "Az Állami Egészségügyi Központ pedig időközben azt közölte, hogy kaptak jelzést arról, hogy hozzájuk viszik a művészt, de végül nem szállították oda" - írja a Független Hírügynökség.

Közben felmerült, hogy a művészt - aki hetek óta dolgozik Magyarországon egy thriller forgatásán - egy magánklinikára vitték, ott azonban a Független Hírügynökségnek azt mondták, hogy nem adhatnak információt, sem arról, hogy betegük-e Anthony Hopkins, sem arról, hogy nem az.

A mogyoródi Astra filmstúdióban az Index kérdésére mindenesetre cáfolták a Független Hírügynökség információját. Szerintük Hopkins jól van, és most is dolgozik. Az OMSZ pedig azzal egészítette ki első tájékoztatásukat, hogy valóban hívták a mentőt a stúdióba, végül mégsem kellett senkit elvinni, vélhetően a beteg állapota nem indokolta a kórházba szállítást.