Kórházba kellett vinni a Finnországban szombaton megrendezett szauna-világbajnokság két döntősét, egy finn és egy orosz férfit - közölték a szervezők. Az orosz versenyző életét már nem tudták megmenteni.

A verseny főszervezője, Ossi Arvela közölte: a két döntős közül az orosz versenyző meghalt, a finn döntőst pedig a vb-nek helyet adó Heinola városából elvitték Lahti egyik kórházába további vizsgálatokra. A finn döntős, Timo Kaukonen egyébként tavaly megnyerte a szauna-világbajnokságot, míg ellenfele, az orosz Vlagyimir Ladvzenszki, aki szintén nagy esélyesnek számított, végül a harmadik helyen végzett. Most mindkettejüknek 110 Celsius fokos melegben kellett kitartaniuk, amíg bírták. A két versenyző azonban hat perc után rosszul lett, a vb-t be is fejezték, miután mindketten összeestek, ahogy kinyitották a szauna ajtaját.

A finn rendőrség vizsgálatot kezdett a tragédia miatt, de a szervezők hangsúlyozták, hogy "minden szabályt betartottak, sőt a versenyzőket alapos orvosi vizsgálatoknak vetették alá a vb kezdete előtt." A szauna-világbajnokságot 1999 óta tartják meg minden évben Heinolában, idén összesen 135 versenyző vett részt a megmérettetésen 15 országból. Ez a tavalyi döntő: