A színésznő jelenleg a bíróság által kiszabott 90 napos rehabilitációját tölti, de orvosai szerint annyira jól reagál a kezelésekre, hogy valószínűleg nem is gyógyszerfüggőségi, hanem inkább családi problémái voltak - írja a FemaleFirst.

A UCLA Medical Center orvosai szerint elképzelhető, hogy Lohan valóban többféle vényköteles gyógyszert szedett, de nem mondható függőnek: miután átesett az elvonókúrán, nem küzd elvonási tünetekkel, így állapota valószínűleg korántsem volt olyan súlyos, mint azt feltételezték. A színésznő gyógyszerfüggőségével apja, Michael Lohan - és persze a mindig nyilatkozatkész közeli barátok - aggódták tele a lapokat, miközben "egy orvosközeli forrás” most azt állítja: “Az egyetlen probléma, amivel Lindsay küzd, a két nárcisztikus szülője, és ezt a hiányt rossz szokásokkal és káros emberekkel igyekezett pótolni. Dina (Lohan anyja) olyan sokáig pocskondiázta Michaelt, hogy Lindsay és a testvérei is elkezdték őt gyűlölni. Az apahiányt viszont valahogy kompenzálnia kellett".

Mivel orvosai szerint Lohan ilyen figyelemreméltóan javul, kezdeményezték a bíróságnál, hogy a színésznőnek ne kelljen végigcsinálnia az eredetileg előírt 90 napos kúrát; ez ügyben augusztus 25-én dönt a bíróság. A színésznőnek már a 90 napos börtönbüntetéséből is csak tizenhármat kellett letöltenie.