Az énekes kedden jelent meg a Highbury Corner-i járásbíróságon, ahol elismerte, valóban bedrogozva vezette az autóját, amikor július 4-én kocsija egy fotóüzletbe csapódott, őt pedig a rendőrségi jegyzőkönyvek szerint “teljesen kiütve”, leizzadva, csészealjnyi pupillákkal találták a kormánynál. Michaelnél ekkor marihuanát is találtak, ennek birtoklását is elismerte most.

Robin McPhee bíró a tárgyaláson azonnali hatállyal bevonta az énekes jogosítványát hat hónapra, és figyelmeztette, hogy akár börtönbe is kerülhet: “Ez komoly ügy. Alig tudott vezetni, és még balesetet is okozott” - mondta az indoklásban, kiemelve azt is, hogy Micahelnek nem ez az első ilyen esete.

Négy éve már hasonlóképp kiütve szedték ki a kocsijából a rendőrök, bár akkor nem okozott balesetet, mindösssze egy kereszteződésben állt meg aludni. Akkor szintén bűnösnek vallotta magát; a vérvizsgálat kimutatta, hogy gamma-hidroxibutiráttal - lakossági nevén GHB - ütötte ki magát, amit randidrogként is használnak. 2006-ban ez már a harmadik ilyen ügye volt: februárban is GHB-tól kiütve szedték ki a kocsijából, áprilisban pedig azt úszta meg, hogy sikerült nekiszaladnia három parkoló autónak egy dombon, közel észak-londoni otthonához. Michael akkor arra hivatkozott, hogy sajnos szörnyen rossz sofőr.