Tízezer méteres magasságban kezdett tombolni egy orosz állampolgár egy Ukrajnából Oroszországba tartó utasszállító repülőgép fedélzetén. Az erősen ittas férfi egy üveg vodkával leütötte az egyik légikísérőt, aki megpróbálta megnyugtatni.

A 38 éves uráli acélmunkás a Krímen eltöltött üdülését követően szállt fel a Szimferopol-Jekatyerinburg járatra, ahol alaposan benyakalt a magával vitt vodkából. Az utazás időtartama alatt több utastársába is belekötött, majd miután a légikísérők rendre utasították, több ízben is megpróbált kiszállni a 10 kilométeres magasságban haladó repülőgépből, mivel úgy vélte, hogy autóbusszal utazik.

Közvetlenül a jekatyerinburgi landolást követően ismét dühöngeni kezdett, és egy teli vodkáspalackkal támadt az egyik légikísérőre, akinek betörte a fejét, és eltörte az egyik karját. A 44 éves steward olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy számos műtétre szorul. Az orosz rendőrség a repülőtéren őrizetbe vette a magáról megfeledkezett utast, és büntetőeljárást kezdeményezett ellene. (FH)