Forma 1-es versenyautót vezetett az orosz kormányfő - számolt be a világnak Putyin szórakozásáról az orosz NTV tévécsatorna hétfőn. Egy Szentpétervár közeli, üres aszfaltos területen Vlagyimir Putyin elérte a kocsival a 240 kilométer per órás sebességet, és mint utóbb mondta: nagyon jól érezte magát.

Az orosz kormányfő a vezetéssel akart további hírverést csinálni annak, hogy a Forma 1 főnökével, Bernie Ecclestone-nal októberben aláírt szerződés értelmében 2014-ben már lesz Orosz Nagydíj is.

Az állami tévé által közvetített próbafutamon Putyin versenyző öltözéket és az előírt fejvédőt viselte, amelyre cirill betűkkel azt volt írva, hogy Oroszország. Egy ponton kicsit megpördült a kocsival, de nem vesztette el felette az uralmát, és végül sikerrel hajtotta végre a feladatot. Miután kiszállt a sárga autóból, elmondták neki a bemutatón résztvevő külföldi szakemberek, hogy elérte a 240 kilométer per órás sebességet. Erre Puityn angolul azt válaszolta: "egész jó első alkalommal." A vasárnapi vezetés arra is jó volt, hogy erősítse az évek óta propagált képet magáról, hogy kemény, tettre kész ember. Putyin, aki fekete öves harcművész, vezetett már sugárhajtású harci repülőt is.