Az X-Faktor mentora múlt héten csapat nélkül maradt, már csak zsűriként vesz részt a műsorban: így azonban még több ideje van saját dalára, amivel a műsor alatt kezdett el komolyan foglalkozni. „Az X-Faktor alatt egyszerűen nem tudtam más előadó lemezén dolgozni, hiszen ez gyakran akár hat hónaptól egy évig is eltarthat, hanem volt időm arra, hogy a saját lemezemmel foglalkozzak, hisz az éneklés nekem mindig egy szerelem volt, de sosem volt rá idő, mert mindig nyolc másik lemezen dolgoztam” – mondta Malek a Fókusznak.

„Ez a dal egy több olyan dal közül, ami több év alatt összeállt egy anyaggá, mindegyik őszinte helyről jött, igazság szerint mindig történt valami az életemben, és ezt dalban mondom el gyakorlatilag” – tette hozzá. (A riportban belehallgathatnak Malek szerzeményébe.)

Malek Miklós első saját dalának angol szövegét Geszti Péter ültette át magyarra, így lett Zseton a zsákban a címe: „Az angol címe az, hogy 'Mucho dinero', ami sok pénzt jelent, az, hogy ’mucho dinero, poco travajo’, mindenkinek sok pénz kell és keveset akar érte dolgozni. Ezt a mexikói építőmunkások mondták, mikor a stúdión dolgoztak nálam” – magyarázta a címadást Malek.

„A Zseton a zsákban igazából azt jelenti, hogy gyakorlatilag mindannyian ugyanazokkal a problémákkal küszködünk a világ bármely pontján és én ezt személy szerint tanúsíthatom” – tette még hozzá.