A  Daily Mail közvéleménykutatása szerint a britek 82 százaléka úgy gondolja, hogy a királyi családnak kellene állnia Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjének költségeit. A nemrég komoly pénzügyi megszorításokat bejelentő Nagy-Britannia lakosainak 14 százaléka szerint osztozni kellene a számlán, és mindössze négy százalékuk hárítaná teljes egészében az adófizetőkre a várhatóan tetemes összeget. A britek 51 százaléka szerényebb násszal egyezne ki, míg 24 százalékuk szerint pompásnak kell lennie az eseménynek.

Vilmos és barátnője kedden jelentette be, hogy 2011 tavaszán, vagy nyarán csaknem nyolc év együttlét után összeházasodnak. Pontos időpont még nem ismert, de a Westminster apátságban tartandó esküvőre az augusztus számít a bukmékerek kedvencének - írja az AFP hírügynökség.  Arról egyelőre nincs információ, hogy ki fogja fizetni a lakodalmat, a Daily Mail ugyanakkor úgy értesült, hogy a fiatal pár várhatóan kérni fogja a királyi családot a költségek fedezésére.

A felmérés szerint a megkérdezettek 53 százaléka úgy véli, hogy az esküvő erősíteni fogja a monarchiát. 68 százalék szerint Vilmos jó király lesz, apja viszont már jobban megosztja a közvéleményt. A britek 48 százaléka szerint Károly hercegnek le kellene mondania a trónról legidősebb fia javára. Egy amerikai tévében sugárzott interjúban Károly nemrég először jelentette ki, hogy második felesége, Camilla egy nap királyné lehet, ám a britek mindössze 14 százaléka támogatja az ötletet a felmérés szerint.