Borult a bili a Megaházban, Szíj Melinda viselkedésén kiakadt két versenytársa. Tolvai Renáta és Kökény Attila a Blikknek mesélt arról, hogy amíg ők nyíltan vállalják, hogy meg akarják nyerni a Megasztárt, addig az asszony, aki legutóbb bocsánatot kért továbbjutásáért, csak  mártírkodik. "Mi lesz, ha megnyeri? Ott tűzijáték lesz, meg minden, akkor majd nem örül neki?" - tette fel a kérdést Tolvai, aki szerint Szíjnak nincs egy pozitív gondolata sem, így nem is érti, miért szavaznak rá annyian. Hozzátette, versenytársa teljesen másmilyen, ha négyszemközt vannak, mint a kamerák előtt. "Itt a házban tombol, viccelődik."

Hasonló a meglátása Kökény Attilának is: "Én azt látom rajta, hogy gyenge. Egy negyvenes nőnek ez az utolsó esélye, de hogy vele mi lesz, azt nem tudom. Amikor ennek vége, még hatalmas munka vár az emberre, helyt kell állni százezer helyen, akkor is, ha fáradt vagy ha beteg. Melindának most a családjára kellene gondolnia, hiszen ha ő ezt kihasználja és jól éli meg, akkor nekik segít vele."

"Én hagyom, hogy a jóisten eldöntse" - reagált a kétgyermekes asszony. "És akármi is lesz, nekem mindig a gyerekeim lesznek a legfontosabbak, én ugyanis nem vagyok karrierista."