A színész a Fókuszban beszélt arról, hogy érinti családját és legújabb filmjét fia letartóztatása. Koltai Róbert és Pogány Judit közös gyermeke, P. Koltai Gábor a gyanú szerint 2,3 milliárdnyi adót csalt el fiktív számlák felhasználásával a mozifilmek és 3D-s produkciók készítésével és értékesítésével foglalkozó cégein keresztül. A producerként dolgozó P. Koltai november vége óta előzetes letartóztatásban van, nem tarthatja kapcsolatot családjával, csak ügyvédeken keresztül kommunikálhatnak.

„Egy magyar állampolgárt, mielőtt még bármi bebizonyosodna, bizonyos összeadott papírok, cetlik alapján börtönbe vetnek, előzetes letartóztatásba, ez is borzasztó, mert mindaddig ártatlan minden magyar állpolgár a magyar törvények szerint, ameddig a bíróság nem dönt jogerősen. Na most itt ráadásul egy olyan furcsa dolog történt, történik napról napra, hogy itt három komoly bűnöst akarnak elővezetni, mikor egy sincs” – mondta a producer apja, aki mindenekelőtt azt szeretné, ha fiát szabadlábra helyeznék, így folytathatná a munkát. Koltaiék épp a Magic Boys című film utómunkáinál tartanak, ebbe zavart bele P. Koltai letartóztatása.

„Azok rosszízű, gyűlölködő hangok, akik azt mondják, hogy itt nem is volt semmilyen munka ezek mögött a filmek mögött, én ezt élesen megcáfolom… Most lenne meg az eredménye a Magic Boysnak, amit csak forgatni kénytelenek voltunk két évig, mert akadoztak valóban a pénzek és akkor a fiam Amerikából szerzett befektetőket, hogy továbblökjük a filmet, és most itt állunk a bemutató előtt” – mondta Koltai, aki a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon már bemutatta új filmjét, de a hazai debütálással még várnak 2011-ig.

P. Koltai némelyik számlagyáros cégében állítólag Koltai Róbert és Pogány Judit is tulajdonosként szerepel, sőt olyan vállalkozása is van, amelynek Koltai Róbert az egyedüli tulajdonosa, korábban pedig ügyvezetője is volt – a nyomozás fogja eldönteni, tudomása volt-e a cég tevékenységéről, ha igen, őt is börtön fenyegti. (Koltai Róbert neve egyébként nem először merül fel csalással kapcsolatban, színiiskolája ellen szeptemberben indult nyomozás.)

A színész a riportban hangsúlyozta, ő és felesége nem csak saját, fiuk ártatlanságában is mélyen hisz.