Már jobban van Chuck Berry - közölte hétfőn az énekes szóvivője. A 84 éves rocklegenda összeesett chicagói koncertjén szombat éjszaka. Zenésztársa billentyűs hangszerére zuhant rá arccal, egy órával azután, hogy elkezdődött az előadás. Szóvivője szerint kimerült, ezért lett rosszul Chuck Berry, de már kipihente magát, és azt üzente, hogy minden rendben van.

Az énekes perceken át nem mozdult, a zsúfolásig megtelt terem közönsége megdöbbent. Amikor magához tért többen segítették le a színpadról. Negyed óra múlva visszatért, és megpróbált ismét gitározni, de nem ment, ezért ismét levitték a színpadról, és orvost hívtak hozzá.

Berry ezután újra visszament, köszönetet mondott rajongóinak, majd végleg távozott. Állítólag saját lábán jutott el a kocsijáig, de nem akart kórházba menni. Szóvivője szerint hazavitette magát a St. Louisban lévő otthonába, ahol az egész vasárnapot pihenéssel töltötte. "Szomorú volt ilyen állapotban látni őt. Imádja a színpadi zenélést, még mindig rengeteget dolgozik, többet, mint kellene, az ő korában" - nyilatkozta Vijay Tellis-Nayak, Berry zongoristája, aki a félbemaradt chicagói koncerten is fellépett.

"Berry New Yorkban zenélt pénteken este két előadáson is, ezért nagyon elfáradt" - magyarázta szóvivője. Chuck Berry olyan számokkal írta be nevét a rock 'n' roll nagykönyvébe, mint a Johnny B Goode és a Roll Over Beethoven, a műfaj igazi úttörőjének számít. A rockzene huszadik századi történetének legnagyobb hatású előadói között tartják számon a Beatles-szel, a Rolling Stones-szal és a Beach Boys-szal egy sorban.