A brit királyi család szerdán bejelentette Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-i esküvőjének útvonaltervét, a szertartás menetrendjét, valamint azt, hogy utána milyen programok következnek. A Clarence House, Vilmos herceg hivatala a Twitteren azt közölte, hogy a trónörökös idősebb fia és választottja további döntéseket fog hozni a részletekről.
Az útvonalterv szerint a menyasszonyt kocsival viszik az esküvő helyszínére, a Westminster apátságba. Kate Middleton autója London történelmi városrészei, például a Whitehall és a Parlament Tér előtt fog elhaladni. A közlemény külön említette Kate Middletont, ami arra utal, hogy Vilmos herceg külön útvonalon jut el az apátságba. A herceg útvonala viszont még nem ismert. A Westminster apátságban a canterbury-i érsek, Rowan Williams adja össze a párt helyi idő szerint délelőtt tízkor, viszont London érseke tartja majd az ünnepi beszédet. A ceremóniát Westminster esperese irányítja.

Az esküvői szertartás után az újdonsült házaspár lovas kocsival hajtat a Buckingham palotába, ahol II. Erzsébet magánkihallgatáson fogadja őket. A program szerint Vilmos apja, a walesi herceg este privátvacsorát ad fia és felesége tiszteletére, majd egy táncos rendezvény következik. Károly herceg és Diana hercegnő 28 éves, idősebbik fia tavaly októberben jegyezte el szintén 28 éves barátnőjét, egy kenyai vakáción. Miután a lány igent mondott, Vilmos tájékoztatta a királyi családot is szándékáról, majd megkérte barátnője kezét annak édesapjától is. A leánykérést november közepén jelentette be a királyi palota.