Több ezer ember vett részt vasárnap New York-ban a tizedszerre megrendezett Nadrág Nélküli Metrózáson. A 2002 óta New York-ban évente megrendezett eseményt idén már 24 ország ötven városban megtartották.

Az eseményt szervező Improv Everywhere (improvizáció mindehol) nevű szervezet becslése szerint 3.500 ember vett részt New Yorkban az idén már tízedik évfordulóját ünneplő megmozduláson. A résztvevők helyi idő szerint délután három órakor kezdték meg akciójukat, hat, a város különböző részein található megállóban.

A részvevők a kijelölt állomásokon felszálltak a metróra, majd egyszerre levették nadrágjukat, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Az egyébkén a téli hidegnek megfelelőn nagykabátban lévő embereknek utasításba adták, hogy viselkedjenek teljesen természetesen, és a kíváncsiskodóknak mondják azt: kényelmetlenné vált a nadrág, azért vették le.

Az alsónadrágra vetkőzött utasok ezután több mint két órán át utazgattak a metrón, az utasításoknak megfelelően nem törődve a többi nadrág nélküli utassal, és a furcsa tekintetekkel. A szervezők a meghívóban felszólítottak mindenkit, hogy csak akkor jelenjenek meg, ha le is fogják venni a nadrágjukat, és csupa nagy betűvel közölték, hogy ez a sajtóra is vonatkozik.