Schobert Norbert a Facebookon osztotta meg a családját ért kellemetlenséget, „Törvényes, de mégis fájó történet” címen. A nyolcadik hónapban lévő Rubint alig egy percre parkolt le, de kocsija átlógott a taxidrosztba, az arra járó rendőrök pedig megbüntették a telepatikus képességekkel bíró gyerekkel várandós fitneszedzőt.

„Réka rohant be dolgozni a városba. 2 percre elakadásjelzővel megállt a Nagy Lajos Királyné úti Update pékségnél két pogácsáért, mert nagyon-nagyon éhes volt. Van ez így nagy hassal, a 9. hónap felé közeledve. Az egyik kereke bizony belógott 1 métert az üresen álló taxidrosztba. Azonnal kiszaladt és indult volna, de fiatal rendőrök már meg is bűntették 5 ezer forintra. A vásárlók kiszaladtak és kérték a törvény Urait, hogy látják a mamát az utolsó hónapban van, legyenek már jófejek és figyelmeztessék. Réka ezt nem kérte. Aláírta a csekket és szaladt a dolgára.

Ön szerint jogos volt a büntetés?

Itt véget is érne a történet, de bennem mégis eltört valami. Hittel és lelkesedéssel voltam rendőrtiszt 8 évig, de ha nem volt durva szabálysértés, mi mindig elengedtük a terhes nőket, tele gyerekkel ülő nagycsaládokat, öregeket, rokkantakat. Kicsit úgy érzem - tisztelet a kivételnek - már az egyenruhából is kiveszett sok férfi. Bár lehet, hogy nincs igazam és csak egy elfogult Apa vagyok. Szerintetek?” – áll Schobert üzenőfalán.