Kissé zavaros, hogy pontosan mi történt akkor, amikor Damu Roland excsaja, Palácsik Tímea kölcsönadta útlevelét egyik barátnőjének. A színész a Frizbiben még azt mondta, szó nem volt arról, hogy feljelentette volna akkori nőjét embercsempészet miatt, hanem csupán egy bejelentésről volt szó, ám a Bors megszerezte az ügyben tett rendőrségi vallomást, amely tartalma eltér attól, amit Damu a sajtónak mondott.

„Én elmondom őszintén, nagyon mérges lettem, üvöltöttem vele. Akkor én mondtam neki, hogy hagyja el a lakásomat, ő elment, én pedig értesítettem a repülőtéri rendőrséget. Először nem mutatkoztam be, semmi konkrétumot nem mondtam, csak felvázoltam a történteket. Az ügyeletes azt tanácsolta, hogy minél előbb jelentsem be az esetet, nehogy visszaéljenek az iratokkal. Újra idetelefonáltam a repülőtérre, akkor már be is mutatkoztam, és elmondtam ismét nevekkel és konkrétumokkal az esetet” - szól a színész vallomása.

Damut azóta beidézték a bíróságra tanúnak, Palácsik Tímeával most először fognak találkozni azóta, amióta a volt szépségkirálynő-jelölt feljelentette nemi erőszak miatt. A nő minden bizonnyal pénzbüntetéssel megússza az esetet, mert mindeddig jókislány volt.