A hétfői Mokkában teljesen váratlanul számolt be gyermekkori traumájáról Liptai, amikor a pécsi szatírtámadásról beszélgetett egy szexuálpszichológussal.

„Nagyon gondolkodom, hogy elmondjam-e, mert ezzel egy csontot dobok a bulvárnak, de én 13 éves voltam, amikor ugyanez megtörtént velem otthon a liftben. Előugrott egy ugyanilyen liftes szatír, és próbált... Én akkor, a lélekjelenlétemnek köszönhetően - vagy nem -, fejbevágtam a szatírt egy ernyővel, azzal, ami nálam volt. Akkor persze elmenekült, de ez egy olyan trauma egy gyereknek... Én például nem tudtam beszélni róla, hazamentem, és csak zokogtam, zokogtam és zokogtam. Körülbelül egy órával később sikerült kinyögnöm, hogy mi történt” – mondta a TV2 reggeli műsorában Liptai.

A pszichológus szerint a műsorvezetőnőjéhez hasonló gyermekkori trauma felnőttkorban már nem okoz problémát: „Azt tapasztaltam, hogy az ilyen eseteket, mint ami Claudiával történt, gyorsan feldolgozzák a gyerekek. Felnőttkorban, ha szóba kerül a téma, talán kiveri őket a víz, felmegy a pulzusuk, de más komolyabb lelki traumával nem szokott járni. Persze mindig vannak kivételek” – nyilatkozott a Blikknek Szabó Emese pszichológus. A műsorvezetőnő is túltette magát rajta, jelenleg hónapok óta randizik Krisán Lászlóval.