Nem sokkal azután, hogy egy jogásznő is erőszakkal vádolta a színészt, lezárult a rendőrségi nyomozás, mely a szakértői véleménnyel ellentétes megállapításra jutott.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya erőszakos közösülés bűntett gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte. A keletkezett iratokat a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte, megállapítva erőszakos közösülés bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúját” – nyilatkozta a Borsnak a rendőrség. A lap információi szerint a színész ráadásul csalni próbált a poligráfos vizsgálaton, de lebukott: másodlagos bizonyítékként így most ezt is felhasználhatják ellene a bírósági szakaszban, ahogyan a jogásznő tanúvallomását is.

Damu ügye tavaly novemberben robbant ki, amikor P. Tímeát súlyos sérülésekkel szállította egy barátja kórházba, ahol a lány (most már Andy Vajna csaja) elmondta, Damu Roland megerőszakolta és bántalmazta. Ha bebizonyosodik az erőszak gyanúja, a volt színész akár nyolc évet is kaphat.