Meghalt a világ legidősebb férfija, a 114 évet élt amerikai Walter Bruening. Az egykori vasúti dolgozó csütörtökön hunyt el a montanai Great Falls egyik kórházában - közölte a Rainbow Senior Living nyugdíjas otthon szóvivője. Stacia Kirby szerint az 1980 óta a nyugdíjasházban élő férfi természetes okok következtében halt meg.

Walter Bruening egy 2009-es nterjúban a napi kétszeri, nem kiadós étkezést nevezte a hosszú élet titkának. "Akkor kell felállni az asztaltól, amikor még éhes vagy" - mondta a férfi a Great Falls Tribune című helyi napilapnak. Bruening akkor arra is figyelmeztetett, hogy az éjszakai evés mellőzésével sokkal egészségesebbnek érezheti magát az ember.

A férfi 1896. szeptember 21-én született a minnesotai Melrose-ban, ahonnan 1918-ban költözött Great Fallsba, miután munkát kapott a Great Northern vasúttársaságnál. A Guinness Rekordok Könyve 2011-ben ismerte el, hogy ő a legidősebb férfi a világon. A címet a brit Henry Allinghamtől örökölte, aki 2009 júliusában, 113 évesen hunyt el. Bruening halálával a japán Kimura Jiroemon lett a világ legöregebb férfija, aki jövő kedden tölti be a 114. életévét. (FH)