A Bors információi szerint több százezer forinttal tartozik a Budapesti Kamaraszínház Németh Kristófnak. De nemcsak a Barátok közt szereplője maradt pénz nélkül: rajta kívül még száznegyven színész várja a munkabérét, akik mindezek ellenére tovább dolgoznak, küzdenek az intézmény fennmaradásáért. Ennek érdekében nyílt levelet tettek közzé a Facebookon, melyből kiderül, ha nem sikerül megoldani az anyagi gondokat, a színház bezár. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ugyanis az ötödik átdolgozás után sem fogadta el az üzleti tervüket. A minisztérium viszont addig nem utal pénzt, amíg a vagyonkezelő nem bólogat.

"Amit mi érzékelünk, az, hogy valóban nem kapunk fizetést, de e nélkül is próbálunk és játszunk. Azok vannak különösen nehéz helyzetben, akiknek ez az egyetlen bevételi forrásuk. Nekik ennek következtében sajnos ellehetetlenül az életük rövid időn belül. Most fontos, hogy a nézők kitartsanak mellettünk" - nyilatkozta a lapnak Németh, aki egy gyereket tart el.

Szűcs Miklós, a színház igazgatója elmondta, a dolgozóknak a csökkentett összeget sem utalják, de nem mennek el, pedig hét éve nem emelkedett a fizetésük. "Nem tiltom meg a dolgozóimnak az indítványozást, ők mindent elkövetnek a munkahelyükért. Nem kapják meg a százötven- kétszázezer forintos fizetésüket, a rezsijüket sem tudják fizetni" – mondta Szűcs.