Próbaidő megszegése és a 2500 dolláros nyaklánc lopási ügye miatt a színésznőt négy hónap letöltendő börtönbüntetésre és 480 óra közmunkára ítélte a Los Angeles-i bíróság pénteken. A színésznő ugyan bevonult narancssárga ruhában a lynwoodi börtönbe, de hamarosan 75.000 dollár (több mint 13 millió Ft)óvadék ellenében szabadon távozott – írta meg a People magazin.

Lindsay Lohan ügyvédje amellett érvelt, hogy ügyfele feledékenység miatt lépett le a nyaklánccal az üzletből, de a bíró ezt visszautasította. Véleménye szerint épeszű ember azonnal visszaküldte volna a nyakláncot. A színésznő 10 napot várt ezzel, és mikor már tudomást szerzett a házkutatási parancsról, csak akkor küldte vissza a nyakláncot.

Lindsay Lohan a 480 órányi közmunkát a hullaházban és egy nőket segítő központban tölti majd elosztva. A bíró szerint a színésznőt megváltoztathatja, ha látja, hogy az igazán szűkölködő nők hogyan élnek, mint ahogy az is, ha látja az ittas vezetés miatt meghalt embereket a hullaházban.

Lindsay Lohannek az óvadék letétele után azonnal be kell iratkoznia a programba és egy éven belül be kell fejeznie mindkettőt.

Lindsay Lohan sírt a tárgyaláson.