Az elmúlt időszakban több vád is érte Geszti Péter új csapatát, a Gringo Sztárt, a Szabadulj fel! című slágerük ugyanis nagyon hasonlít a The Black Eyed Peas I Gotta Feeling-jére - írta a Bors, ami említést tesz az index.hu egyik cikkéről is, amiben a számot csak utánzatként emlegetik. Mindemellett a YouTube-on egy videómontázs is készült, amiben felhívják a figyelmet a hasonlóságra. Geszti természetesen hárít: "Más a Black Eyed Peas- és a Gringo Sztár-dal, például más az énekdallam és a tematika is. Egyébként zenei ügyekben, ahogy korábban, úgy most sem én vagyok az illetékes, hiszen nem zeneszerző, hanem dalszövegíró vagyok" - nyilatkozta Geszti, amit az BMC kiadó vezetője is megerősített:


"A trendkövetésből származó véletlen hasonlóságról beszélhetünk, ami főként a stílusjegyekre fogható. Valóban ugyanaz a hangnem, és hasonló a tempó is, valamint mindkét számban szerepel egy harmóniasor, ami napjaink popzenéjében nagyon népszerű, de például más a dallam, illetve a szöveg is. A zenetörténetben rengeteg példa van ilyesmire, de ez nem azt jelenti, hogy a zeneszerző, Erdélyi Péter bármit is másolt volna" - mondta Gőz László.

A lap mindemellett megszólaltatta Dobrády Ákost is, aki szerint itthon ez jellemző tendencia: "(...) Hiszen a közönség inkább az olyan zenei sémákat kedveli, amikhez már hozzászokott a füle. A Szabadulj fel! esetében a hangszerelés a kulcs. Ezerféleképpen megcsinálhatták volna, de vélhetően tudatosan bújtatták a dalt az I Gotta Feelinghez hasonló köntösbe, plágiumról azonban nincs szó" - magyarázta a zenész.