Az Esti Showder totális átalakítására készül az RTL Klub - írja a Bors. A lap szerint a zuhanó nézettség miatt más idősávba kerül, és a szerkezete is átalakul Fábry Sándor műsorának. A műsor egyik volt munkatársa szerint az ötvenpercesre rövidülő műsor "szépen fogalmazva megszűnt". Ez a stábtagokat is súlyosan érintette: "Pénteken e-mailben mindenkinek megköszönték az eddigi munkáját" - mondta az egykori stábtag.

Szinte csak a szerkesztők maradtak a csapatban Fábryn kívül, és a Bors forrása szerint hamarabb is szólhattak volna a felmondottaknak, hogy munkát találjanak az őszi műsorokban (a hír szerint ezúttal Fábry nem rúgott ki senkit). A Showderből a volt stábtag szerint standup-műsor lesz, amit Kolosi Péter RTL-programigazgató cáfolt: "az Esti Showder nem szűnik meg, nem változik standup műsorrá".

Azonban Kolosi, és a műsor producere, Kovács Kristóf is megerősítette az átváltozás hírét. Kovács szerint a stáb szerződése júniusban eleve lejárt, de öt-tíz évente szükség is van a cseréjükre (az Esti Showder 1998-ban indult). Az ittas vezetés gyanúját nemrég megúszó Fábry show-ja változatlanul rá fog épülni, marad főműsoridőben és ősszel indul - ezek a biztos pontok Kovács Kristóf szerint.