Kína Kulturális Minisztériuma 100 számot tett feketelistára, melyeket a zenei weboldalaknak szeptember 15-ig elérhetetlenné kell tenniük az országban. A dalok közt Katy Perry, Lady Gaga, Britney Spears és a Backstreet Boys számai is szerepelnek. A 2009-es „rossz ízlésű és vulgáris tartalom” visszaszorításáért hozott direktívának megfelelően minden számot engedélyeztetni kell, mielőtt megjelenik a legális zenemegosztó oldalakon, a feketelistás dalokat pedig nem engedélyeztették.

Az engedély nélküli slágerek állítólag zavarták az online zenei piacot és veszélyeztették a nemzeti kultúrát, ezért döntött úgy a minisztérium, hogy törölni kell őket minden elérhető oldalról – az illegális zenemegosztókról is. Hogy mi alapján választották ki a számokat, nem tudni –írja a Guardian–, van köztük 12 éves Backstreet Boys sláger és friss, valóban kritikus tartalmú szám is, például Beyoncé Run the world-je vagy Katy Perry Last Friday night-ja. Lady Gaga hat dala került a tiltott 100 közé, de a legtöbb nemkívánatos zene hongkongi vagy taiwani. A dalokat szolgáltató honlapok nem kérhetik a számok engedélyezését, erre csak az anyag tulajdonosai jogosultak.

A mostani határozattal állítólag nem csak a minisztériumnak nem tetsző zenék, hanem az illegális zeneletöltés ellen is akarnak tenni a hatóságok, melyek egyébként akár koncertekbe is beleszólnak, 2006-ban például a Rolling Stones nem játszhatta el kínai koncertjén a Let's spend the night together-t és Honky tonk women-t.