Nincs sikere a legújabb Barbie-nak szülői körökben. A babán tetoválások vannak, a haja rózsaszín, a pólóján lábszárcsontok keresztezik egymást, akárcsak egy kalózlobogón. Jó, koponya helyett egy szív látható a csontok felett. Kiegészítőként az alternatív Barbie-nak kutyája is van, amelynek neve Bastardino, vagyis Korcsocska. A játékbabát egyébként az olasz illetőségű, de erőteljesen japán ihletésű Tokidoki márka tervezői álmodták meg. A  kisszériás játék darabja 50 dollár, és nem annyira gyerekeknek, mint inkább felnőtt gyűjtőknek szánták. Összesen egyébként csak 7400 darab készült belőle, és csak online lehet megvásárolni.
A Mattel már korábban is dolgozott együtt ismert tervezőkkel: Christian Louboutin például bőrből készült kezeslábast álmodott meg Barbie-nak, és ezek a gyűjtői darabok 150 dollárba kerültek - írja a Los Angeles Times. Tetovált baba is volt már: 2009-ben például a Totally Stylin' Tattoos Barbie-hoz 40 felragasztható műtetoválás járt, egy évvel korábban pedig a Harley Davidsonnal közös baba hátán is díszelgett egy óriási ábra.
A Barbie-k immár 52 éves története során egyébként gyakran érte bírálat gyártójukat, hogy a játékbaba valóságtól elszakított alakjával rossz példát mutat, ám a mostani kiadás rekordmérgelődést váltott ki szülői csoportokból - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Controversy Blooms Over Tattooed Barbie: MyFoxCHICAGO.com